"postvalue":"active",

A A A
Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Apa Khabar
7 October, 2013
2:14 am
Avatar
Mohd Nadzrin Sapari
Admin
Forum Posts: 4
Member Since:
6 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Tak kenal maka tak cinta. Dah kenal janganlah gaduh pulak.
Saya test dulu.

Id :puretech
Nama: Mohd Nadzrin Sapari

7 October, 2013
2:31 am
Avatar
ceghap
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
3 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

test ke-2. Alhamdulillah sihat :)

7 October, 2013
4:17 am
Avatar
weldan
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
7 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

test 3.

7 October, 2013
8:29 am
Avatar
#HashTag
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
6 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

test test

7 October, 2013
7:35 pm
Avatar
fajarhac
Member
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
6 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

mbeeeekkk

7 October, 2013
9:06 pm
Avatar
gmlolet
Sarawak
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
7 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Salam Perkenalan semuanya!

7 October, 2013
10:33 pm
Avatar
onizuka
Admin
Forum Posts: 2
Member Since:
7 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Salam perkenalan pada kekawan kat sini, harap semua tak malu2 buat la mcm rumah sendiri kalau ada sesiapa nak sumbang artikel boleh post kat bahagian artikel dan utk share tips2 boleh post kat forum sini jika ada pertanyaan atau masalah boleh jugak insyallah kekawan kat sini akan cuba membantu sedikit sebanyak. Laugh

10 October, 2013
8:20 am
Avatar
jengka3
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
10 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

assalamualaikum.

salam perkenalan semua.
moga forum ini berkembang sihat sepertimana jomlinux.

10 October, 2013
2:27 pm
Avatar
nawawi
Admin
Forum Posts: 8
Member Since:
3 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

jengka3 said

assalamualaikum.

salam perkenalan semua.
moga forum ini berkembang sihat sepertimana jomlinux.

w,salam.. nak sumbang artikel dekat website? kita akan beri akses jika berminat.

10 October, 2013
8:07 pm
Avatar
sudo
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

salam perkenalan dari sudo.. happy sumbu geng...

10 October, 2013
8:14 pm
Avatar
sudo
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

saya masih baru di sini...rasa pening2 sikit dengan forum nie...biasa forum saya baca dari atas ke bawah, tapi yang ni dari bawah ke atas pulak...banyak advance feature tiada dalam forum ni...attach image, emoticon, fonts, etc...

adakah kerana nak jimatkan bandwith?

10 October, 2013
9:12 pm
Avatar
nawawi
Admin
Forum Posts: 8
Member Since:
3 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

sudo said

saya masih baru di sini...rasa pening2 sikit dengan forum nie...biasa forum saya baca dari atas ke bawah, tapi yang ni dari bawah ke atas pulak...banyak advance feature tiada dalam forum ni...attach image, emoticon, fonts, etc...

adakah kerana nak jimatkan bandwith?

kita baru saje setup, belum di enablekan lagi.. mungkin sedikit masa lagi kita enablekan. Terima kasih, kerana komen, kita tukar balik dari atas ke bawah

10 October, 2013
11:35 pm
Avatar
onizuka
Admin
Forum Posts: 2
Member Since:
7 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

kami telah berjaya enable kan editor dan fungsi embed harap kekawan boleh memcubanya jika ada masalah sila pm kepada pihak pentadbir.

 

13 October, 2013
2:21 am
Avatar
sudo
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

bagus2...keep going admin..

testing pic..
http://olimex.files.wordpress......tu_904.jpg

testing embed youtube..

13 October, 2013
2:26 am
Avatar
sudo
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

alamak...testing pic tak menjadi...belum enable lagi kot..hehe

satu lagi, saya test function preview, 2x percubaan dan ambil masa lebih dari 3min..preview masih tidak muncul..huhu

13 October, 2013
5:34 pm
Avatar
nawawi
Admin
Forum Posts: 8
Member Since:
3 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

sudo said
alamak...testing pic tak menjadi...belum enable lagi kot..hehe

satu lagi, saya test function preview, 2x percubaan dan ambil masa lebih dari 3min..preview masih tidak muncul..huhu

ok, ada masalah dengan plugin ckeditor.. cuba lagi sekali..terima kasih.

14 October, 2013
1:04 am
Avatar
sudo
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

ok...nampak gaya fungsi preview dah ok..

 

testing picture again...

http://olimex.files.wordpress......tu_904.jpg

 

p/s: test display image tak berjaya..

14 October, 2013
1:26 am
Avatar
nawawi
Admin
Forum Posts: 8
Member Since:
3 October, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

sudo said
ok...nampak gaya fungsi preview dah ok..

 

testing picture again...

http://olimex.files.wordpress......tu_904.jpg

 

p/s: test display image tak berjaya..

1) klik icon image "gambar pokok dekat atas tuh"

e1.pngImage Enlarger

2) letak url

[Image Can Not Be Found]

ubuntu_904.jpgImage Enlarger

Forum Timezone: Asia/Kuala_Lumpur

Most Users Ever Online: 14

Currently Online:
2 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

fajarhac: 7

sudo: 6

ceghap: 5

Wong: 3

weldan: 2

#HashTag: 2

tumi: 1

gmlolet: 1

jengka3: 1

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 18

Moderators: 0

Admins: 4

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 14

Topics: 12

Posts: 42

Newest Members:

Arora Rafjani, grapox, tumi, Ayam Sabung, wanmudd, asrul rae, sudo, jengka3, orangletrik, serdotlinecho

Administrators: Mohd Nadzrin Sapari: 4, nawawi: 8, onizuka: 2, Fahmy: 0